Kérdések és válaszok
4 éves kislányom éjszaka bepisil... Nyomtatás E-mail

Üdvözlöm! Szeretnék érdeklődni hogy 4 éves korban mi a teendő ha minden éjjel bepisil a kislányom? Sokan ajánlották az éjszakai ébresztést, pisiltetést de én én nem tartom jó megoldásnak. Szíveskedjen segíteni hogy van -e valami módszer ezt leküzdeni vagy még ráérünk aggódni. Köszönettel:

Bővebben...
 
Mi az a naplemente tünet?Mi okozza?Mit lehet tenni ellene?Kinőheti a gyermek? Nyomtatás E-mail

A naplemente-tünet egy megtekintéssel azonosítható eltérés: azt jelenti, hogy a szemgolyók lefelé nyomódása miatt azokat felül nem fedi a szemhéj, azaz látszik a "szemefehérje". Ez utalhat  a kicsiknél a koponyán belüli megnagyobbodott nyomásra, így mindenképpen  gyermekneurológiai vizsgálatot igényel - hamar. Az esetleges gondozási, vagy egyéb teendők csak ennek fényében mondhatóak meg.
2011.02.22.

 
17 éves vagyok, 3-4 éve küszködök Nyomtatás E-mail

17 éves vagyok, már több (3-4) éve küszködök kellemetlen tünetekkel. Először csak úgy gondoltam átmeneti állapot, serdülőkor miatt, de most már látom hogy valami komolyabb dolog állhat a háttérben. Sorolom a tüneteim: Hajhullás, hajzsírosodás, száraz bőr, súlyos izzadékonyság (éjjeli is), lepedékes nyelv, korán romló fogak, több rendellenesen kinőtt fog, szájszárazság, fejlődésben való elmaradás, fáradékonyság (akármennyit alszok, egésznap fáradt vagyok), koncentrációs zavar. Lisztérzékenység gyanúja miatt vékonybél-biopszián voltam, de negatív lett. Ön szerint mi lehet a tünetek okozója? Válaszát előre is köszönöm!

Bővebben...
 
6 éves gyermekem rázza kezeit Nyomtatás E-mail

Kérdés : a 6éves gyerekem rázza a kezét,de mikor valaminek örül,vagy ha tetszik neki valami!! erre szeretnék válasz kapni,szükség lenne e pszichologusra? köszönöm,

Bővebben...
 
Minden órán pisilni kell! Nyomtatás E-mail

Mit tegyünk, ha a 8-10 éves gyermek rendszeresen pisilni kéretőzik ki az osztályból? A pedagógus engedje-e ki minden alkalommal, vagy kockáztassa meg, hogy az órán részt vesz a gyermek, s esetleg baleset történik?

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Rendelési idő:

Hétfő, szerda péntek

7:30-11:30.

Kedd, csütörtök

14:00-16.00.

Csecsemő tanácsadás

Kedd:11:00-13.00.

Prevenciós rendelés:

Csütörtök: 12.00-14:00

Elérhetőség

Telefon rendelési időben:

72/529-881

20/6198449

Telefon Rendelési időn túl:

20/916-7800

Email: pala.gyere@gmail.com


© Dr. Pátri László
csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos,
házi gyermekorvos,
a Pécsi Tudományegyetem oktató családorvosa

Házi gyermekorvosi rendelő
7633 Pécs, Kőrösi Csoma S. u. 1/1.
E-mail: pala.gyere@gmail.com